måndag 23 maj 2011

MORSDAGSMIDDAG





Förrätt
MELON- OCH FÄRSKOSTYLLD PROSCIUTTO
250 g Kesella
3 dl tärnad honungsmelon
8 stora skivor prosciutto
2 dl ruccolasallad
1/2 dl rostade pinjekärnor

Blanda Kesella och melontärningar
Fördela blandningen på skinkskivorna och rulla ihop
Lägg ruccolasalladen på ett fat och rullarna ovanpå
Strö över pinjekärnor

Huvudrätt
KAJSA I: s CITRON OCH TIMJANMARINERAD KYCKLING OCH UGNSROSTADE ROTSAKER OCH CHEVREKRÄM


8 kycklingfiléer
3 citroner (rivet skal + saft)
minst 1 kruka timjan
ca 1 dl japansk soya
smör till stekning
salt och nymalen peppar

Banka ut filéerna lätt och dela dem i två delar
Lägg i skål och blanda ner citronsaft, rivet citronskal, soya och timjan. Marinera minst 2 timmar.
Stek sedan i het panna några minuter på var sida. Stek färdigt antingen i ugn 160 grader 15 minuter eller i svalare panna

Chevrekräm:
300 gram chevre utan kanter
3 dl matlagningsyoghurt
Blanda med mixerstav


UGNSSTEKTA GRÖNSAKER

10 - 12 potatisar
5 stora morötter
1 liten kålrot
3 fänkål
några klyftor vitlök
olivolja, flytande honung

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och slär i klyftor. Gör likadant med morötterna och kålroten. Ansa fänkålen och skär i grova strimlor. Lägg allt i långpanna och ringla över olivolja och honung. Stek i ugnen minst 50 minuter. Höj mot slutet om du vill ha färg på grönsakerna.

Rabarberpaj till dessert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar